Idén nagyon gyorsan felébredt a természet. Egyszerre lett minden zöld, majd jöttek a többi színek. A tavasz már alig várta, hogy kisüssön a nap és máris elkezdett dogozni a természet. Kicsit már soknak találtuk tán mi is a március közepi havazást, de ezt a lemaradást igencsak behozta a növényvilág.

A hirtelen zöldbe borulás leginkább a hegyoldalakban lehetett kirívóan látni, Badacsony, Szent György-hegy és a többi tanúk burjánzottak ki először. A zöld minden árnyalata fellelhető volt, nem is tudtuk a színskálán hova lőjük be ezt az egy, mégis változatos színvilágot.
Majd nyíltak a repcék, mire feleszméltünk már hervadóban voltak, a Káli-medencei repcetáblák viszonylag gyorsan leélték életük színe javát, egy rövid biciklizés keretében azért sikerült meglesni.

Következő nyíló virágok a pipacsok és pipitérek, melyek most viszonylag hosszan mutatkoznak nagy földeken. A legszebb kompozíciót pedig a Káptalantóti-Nemesgulács útvonalon láthatjuk, ahol a két hegy „kinő a virágok közül”.

Aki valami markánsabb színnel kényeztetné szemeit, az hatalmas vöröshere földekre lelhet Barnag, Hidegkút, és Veszprém környékén.

Figyelem! A virág még mindig akkor a legszebb, ha meghagyod neki természetes élőhelyét.

Tehát útra fel, fényképezőket elő, irány a virág! 

foto: http://www.peterorban.hu

Megosztás: