2017-ben hallottam először Naplementetúráról az Istvándy Birtok szervezésében. Már régóta vágytam ellátogatni e különleges programra, hiszen tényleg nem mindennapi!

Többször jártam már a Tóti-hegyen, ahol csodás panorámát lehet szemügyre venni a rövid, ám meredek út után. Ezt a hegyet tényleg meg kell mászni, túrázók előnyben, fájós lábúak hátrányban, de nem lehetetlen…

Az út nagyja előtt felvesszük a Istvándy féle mannákat, boros poharak, szóda, rozé, pogácsák. Elosztogatjuk egymás között, ki mit vigyen, s mint serpák nekivágunk a hegynek. A túra különlegessége az, ami fent vár minket a hegytetőn; a csodálatos körpanorámától eláll a szavunk, igaz még csak lihegünk így nincs is, de egyszerűen hihetetlen a táj látvány szépsége. Kövi Szabolcs fuvolaművész pedig már ott vár minket, nekünk pedig csak le kell heveredni és bort inni, szőlőlevet szürcsölni egy kis pogácsával, s csodálni a tájat a hozzá tökéletesen illő relaxációs fuvolazenével.

Szinte természetfilmbe csöppenünk, amikor megszólítja Szabolcs az egyik fuvolát. Közben lassan nyugszik a nap, s színesedik a vidék. A napfény átsüt a fák lombjain, minden meleg és kerek hangulattá változik. Van min mélázni…, ám szummázva büszkeség járja át szívem, hogy itt élhetek e csodás tájon. Össze-össze nézünk a többi vendéggel, akikkel néhány perc alatt összekovácsolt hangulatot teremtettünk.  Mindenkinek kiül az arcára, hogy kilépett a mókuskerékből s áthatja a zene és táj, na meg az ízek. Megszűnik minden luxus és komforthiány szereveztünkből, nem számít semmi, csak a lét és a jelen.

Azthiszem mindannyian különlegesnek érezhettük magunkat, hiszen valami olyan érzés volt, mint ha csak minket tisztelt volna meg a táj e gyönyörű naplementével és persze Szabolcs a zenéjével. Szabocls szinte szárnyalt és egybekélt a természettel, különleges művész. Őszintén megvallva, nem sűrűn hallgatom a műfajt, azonban be kell látnom igazán illik a természethez és persze az égi tájhoz zenéje.  

Aki egy kicsit kizökkenne a hétköznapokból, annak garantált, a Naplementetúra kielégülést hoz majd.

foto: http://www.peterorban.hu

Megosztás: