2019 nyarán indult az Élményfestés Balatonon, mely a Lazúr Műhely és a Káli Éden blog közös eseménye.

Gondoltál már arra, hogy lefested az eléd táruló tájat?

Az élményfestés nem szimplán egy festő kurzus kivitelezése, hanem egy komplex életérzés és alkotás a természet lágy ölén. Kipakoljuk a szőlősbe a festővásznakat, állványokat, festékeket egy általunk kiválasztott balatoni dűlőn és lefestjük a tájat. Kinga és Bianka segítségével bárki könnyedén, lépésről-lépésre lefestheti az elé táruló csodálatos vulkanikus hegyeket, naplementét, szőlőt, felhőket, és persze a mi kis tengerünket, a Balatont.

Túrázásaink során szebbnél szebb, és különlegesebb látószögeket, festői tájakat fedeztünk fel a Balaton-felvidéken – ennek kapcsán szerettem volna tényleg megvalósítani a táj megfestését, így a Lazúrt tudtam a leginkább elképzelni ennek kivitelezésében. Helyszínül a legszebb kilátású szőlőbirtokokat választottuk, a Csendesdűlő szőlőbirtokot és a Sabar Borházat, akik örömmel láttak minket vendégül. A festés mellé a birtokok borait és falatkáit tálalták elénk, így még hangulatosabbá téve az élményt.

A 2020-as élményfestések megszervezésébe örömmel vetettem bele magam és a lazúros lányok is vevők voltak a több, és még komplexebb kurzusok kivitelezésében, azonban a járvány keresztbe húzta számításainkat és el kellett halasztani a betervezett dátumokat. Annyit azért elárulok, hogy egyeztetés alatt áll néhány élményfestés a Sabar Borházzal, a Szászi-birtokkal és Taberna Infinitóval a Szent-György hegyen, Tölgyes Kúriával a Tóti-hegy szomszédságában, valamint ideje volt már egy kis déli parti hangulatra is, így a BL Yacht Clubbal is egyeztettem, de sajnos most bizonytalan ideig nem fogok tudni kurzust tartani.

Szerencsére a helyzetre való tekintettel a Lazúr készített egy video kurzust, melyben a déli parti yacht clubb témáját Ti is könnyedén lefesthetitek otthonotokban. Remélem minél hamarabb újra jelentkezhetek élményfestés témában, ahol az idei első kurzusról írhatok Nektek. 😊
Youtube video link: https://www.youtube.com/watch?v=7xXK0EDkb1o&t=275s

Addig is #staytuned #stayhome and #paintbalaton 

Bármi kérdésed van, vagy csak szeretnél mihamarabb értesülni az induló kurzusról, írj nekem: info@kalieden.hu

 

 

Megosztás: