A Balaton ősszel lenyugszik, ilyenkor jó megfigyelni és talán lefesteni is;  a Káli Éden, a Lazúr Műhely és a Szászi Birtok közös eseménye, melyhez nem kell festőnek lenned, hogy részt vegyél majd.

Eddig 3 alkalommal rendeztük meg a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon és a Sabar Borházban a már-már ikonikus élményfestést, azonban úgy gondoljuk, hogy a balatoni táj sokkal színesebb annál, hogy csak egy perspektívából fessük le. Találtunk egy másik dűlőt, továbbra is finom borokkal és panorámával, ahol szintén kedves fogadtatásban, vulkanikus hegyekkel, szőlősorokban festhettek így ősz derekán a színesedő-sárguló természetben. Ezúttal Szent György-hegyi lankákat, Szigligetet, Badacsonyt és Balatont fogtok lefesteni 🙂

A Lazúr műhely két művészi barátnő Bia és Kinga ötlete, álmaiknak megvalósulása, mely több mint workshop még sem kötött oktatás, amolyan élményfestés egy kis iránymutatással.

A Lazúr Műhely Budapesten tart kurzusokat, azonban a nyár adta ihletek és a jó idő kicsalja a műhelyt Balatonra.

A helyszínt ezúttal Szászi Birtok biztosítja mely szőlős lankájával és a tanúhegyekkel egy új perspektívát mutat vendégeinket a balatoni tájból.

Kapcsolj ki néhány órára, alkoss, hagyd magad a természet és a finom borok társaságában felszabadulni, hiszen most az ÉNIDŐ következik 😊

A kurzusról bővebben

A festés témája

Általában mintaképek alapján festünk, ilyenkor pauszokra vázoljuk fel az alapvonalakat, amiket indigóval átrajzolnak a vendégek és így arányaiban könnyebb megalkotni a festményt. Azonban balatoni kitelepülésünkön maga a kilátásunk lesz a téma és ezt festi meg mindenki szabadon, a mi segítségünkkel. Így semmi nem lesz előrajzolva, mindent lépésről lépésre vezetünk és a végére megtanul mindenki az elejétől a végéig elkészíteni egy festményt. Ez egy kicsit komolyabb dolog, ilyenkor az alapokon túl mindenki megismeri a festészetben lényeges perspektivikus ábrázolást az aranymetszés szabályait stb.

Infók a festéssel kapcsolatban

A kitelepülésre minden eszközt biztosítunk amire szükség van a festéshez.

Állványaink tökéletesen használhatók szabadtéren is, mivel asztalként, palettaként és állványként is funkcionálnak egyszerre. A maximum létszám 10 fő, de ebben az esetben, ha lesz rá igény és nagyobb érdeklődés, többször megszervezzük, akár más helyszínen is.

Egy festés 3 órás elfoglaltság. Festés közben egy 10 perces szünetet is tudunk tartani. Nehezebb képeknél előfordul a 30 perces csúszás.

A kurzus díja 13.500 Ft/fő, mely tartalmazza az állványt és minden kelléket, ami a festéshez szükséges +és helyi finomságokból készült hidegtál a Szászi Birtok kínálatából.

A helyszínen tudtok bort vásárolni, kóstolni és hozzá finom falatkákat, ezzel is fokozva az ízélményt.
Időpont
2019 Október 23. szerda,  kezdés 14:00 

Helyszín

Szászi Birtok- Szent György-hegy

Mókus körút
Hegymagas

Google térkép: https://bit.ly/32r6Mny

 

Jelentkezés

Sipos Kingánál a +36 30 629 72 21 számon
vagy
Huff Biánál a +36 70 630 69 61 számon

E-mailben: lazurmuhely@gmail.com

Fizetni a helyszínen, készpénzben tudtok majd.

Szívesen látjuk azokat a vendégeket is, akik csak messzebbről lesnék meg a kurzus menetét, hiszen nézni is élvezetes, főleg finom borokat kortyolva.

 

Megosztom: