A Balaton ősszel lenyugszik, ilyenkor jó megfigyelni és talán lefesteni is;  a Káli Éden, a Lazúr Műhely és a Sabar Borház közös eseménye, melyhez nem kell festőnek lenned, hogy részt vegyél majd.

Eddig két alkalommal rendeztük meg a Csendes Dűlő Szőlőbirtokon a már-már ikonikus élményfestést, azonban úgy gondoljuk, hogy a balatoni táj sokkal színesebb annál, hogy csak egy perspektívából fessük le. Találtunk egy másik dűlőt, továbbra is finom borokkal és panorámával, ahol szintén kedves fogadtatásban, vulkanikus hegyekkel, szőlősorokban festhettek így ősz derekán a színesedő-sárguló természetben.

Azt mondják van Sabarizmus- remélem ezt most Ti is megtapasztaljátok

A Lazúr műhely két művészi barátnő Bia és Kinga ötlete, álmaiknak megvalósulása, mely több mint workshop még sem kötött oktatás, amolyan élményfestés egy kis iránymutatással.

A Lazúr Műhely Budapesten tart kurzusokat, azonban a nyár adta ihletek és a jó idő kicsalja a műhelyt Balatonra.

A helyszínt ezúttal Sabar-dűlőn, a Sabar Borház biztosítja, mely szőlős lankájával és a tanúhegyekkel egy új perspektívát mutat vendégeinket a balatoni tájból.

Kapcsolj ki néhány órára, alkoss, hagyd magad a természet és a finom borok társaságában felszabadulni, hiszen most az ÉNIDŐ következik 😊

A kurzusról bővebben

A festés témája

Általában mintaképek alapján festünk, ilyenkor pauszokra vázoljuk fel az alapvonalakat, amiket indigóval átrajzolnak a vendégek és így arányaiban könnyebb megalkotni a festményt. Azonban balatoni kitelepülésünkön maga a kilátásunk lesz a téma és ezt festi meg mindenki szabadon, a mi segítségünkkel. Így semmi nem lesz előrajzolva, mindent lépésről lépésre vezetünk és a végére megtanul mindenki az elejétől a végéig elkészíteni egy festményt. Ez egy kicsit komolyabb dolog, ilyenkor az alapokon túl mindenki megismeri a festészetben lényeges perspektivikus ábrázolást az aranymetszés szabályait stb.

Infók a festéssel kapcsolatban

A kitelepülésre minden eszközt biztosítunk amire szükség van a festéshez.

Állványaink tökéletesen használhatók szabadtéren is, mivel asztalként, palettaként és állványként is funkcionálnak egyszerre. A maximum létszám 10 fő, de ebben az esetben, ha lesz rá igény és nagyobb érdeklődés, többször megszervezzük, akár más helyszínen is.

Egy festés 3 órás elfoglaltság. Festés közben egy 10 perces szünetet is tudunk tartani. Nehezebb képeknél előfordul a 30 perces csúszás.

A kurzus díja 12.000 Ft/fő, mely tartalmazza az állványt és minden kelléket, ami a festéshez szükséges + 1 pohár italt és helyi finomságokból készült hidegtál a Sabar Borház kínálatából.

A helyszínen tudtok bort vásárolni, kóstolni és hozzá finom falatkákat, ezzel is fokozva az ízélményt.
Időpont
2019 Szeptember 20. péntek,  kezdés 14:00 

Helyszín

Sabar Borház- Sabar-dűlő

Sabar Borház, Sabariszőlő, 8283 Káptalantóti

Google térkép: shorturl.at/aiBET 

Jelentkezés

Sipos Kingánál a +36 30 629 72 21 számon
vagy
Huff Biánál a +36 70 630 69 61 számon

E-mailben: lazurmuhely@gmail.com

Fizetni a helyszínen, készpénzben tudtok majd.
Lemondási határidő: 2019 szeptember 17. kedd – Fontos, hogy időben szóljatok, ha mégsem tudtok jönni, hogy az esetleges várólistán a soron következő vendég részt tudjon venni az eseményen.
Köszönjük!

Szívesen látjuk azokat a vendégeket is, akik csak messzebbről lesnék meg a kurzus menetét, hiszen nézni is élvezetes, főleg finom borokat kortyolva.

 

Megosztom: