Biztosan sokan álmodoztatok vagy ábrándoztatok, arról, hogy milyen jó lenne egyszer ecsetet fogni és vászonra festeni a Balatont.

Azt hiszem, hogy ha valami festői, akkor az a balatoni táj, így nem is lehetne jobb párosítás a Káli Éden, a Lazúr Műhely és Csendes Dűlő Szőlőbirtok közös eseménye, melyhez nem kell festőnek lenned, hogy részt vegyél majd.

A Lazúr műhely két művészi barátnő Bia és Kinga ötlete, álmaiknak megvalósulása, mely több mint workshop még sem kötött oktatás, amolyan élményfestés egy kis iránymutatással.

A Lazúr Műhely Budapesten tart kurzusokat, azonban a nyár adta ihletek és a jó idő kicsalja a műhelyt Balatonra.

A helyszínt ezúttal Badacsonyörsön a Csendes Dűlő Szőlőbirtok biztosítja, mely már-már ikonikus panorámájával, fenséges boraival és tapasaival teszi még hedonistaibbá az élményfestést.

Kapcsolj ki néhány órára, alkoss, hagyd magad a természet és a finom borok társaságában felszabadulni, hiszen most az ÉNIDŐ következik 😊

A kurzusról bővebben

A festés témája

Általában mintaképek alapján festünk, ilyenkor pauszokra vázoljuk fel az alapvonalakat, amiket indigóval átrajzolnak a vendégek és így arányaiban könnyebb megalkotni a festményt. Azonban balatoni kitelepülésünkön maga a kilátásunk lesz a téma és ezt festi meg mindenki szabadon, a mi segítségünkkel. Így semmi nem lesz előrajzolva, mindent lépésről lépésre vezetünk és a végére megtanul mindenki az elejétől a végéig elkészíteni egy festményt. Ez egy kicsit komolyabb dolog, ilyenkor az alapokon túl mindenki megismeri a festészetben lényeges perspektivikus ábrázolást az aranymetszés szabályait stb.

Infók a festéssel kapcsolatban

A kitelepülésre minden eszközt biztosítunk amire szükség van a festéshez.

Állványaink tökéletesen használhatók szabadtéren is, mivel asztalként, palettaként és állványként is funkcionálnak egyszerre. A maximum létszám 10 fő, de ebben az esetben, ha lesz rá igény és nagyobb érdeklődés, többször megszervezzük, akár más helyszínen is.

Egy festés 3 órás elfoglaltság. Festés közben egy 10 perces szünetet is tudunk tartani. Nehezebb képeknél előfordul a 30 perces csúszás.

A kurzus díja 10.000 Ft/fő, mely tartalmazza az állványt és minden kelléket, ami a festéshez szükséges + 1 pohár italt a Csendes Dűlő kínálatából.

A Csendes Dűlő pedig a panorámán túl, meglepetéssel várja a résztvevőket. 🙂

A helyszínen tudtok bort vásárolni, különféle szörpöket, limonádét, borokat kóstolni és hozzá finom falatkákat, ezzel is fokozva az ízélményt.

Időpont

  1. július 18 csütörtök 16:00, várható befejezés: 19:00-19:30.

Helyszín

Csendes Dőlő Szőlőbirtok

8257 Badacsonytomaj (Badacsonyörs), Hegyalja út 69.

Google térkép: https://goo.gl/maps/Dc5T3ZME2kaFyD4A6

Jelentkezés

Sipos Kingánál a +36 30 629 72 21 számon
vagy
Huff Biánál a +36 70 630 69 61 számon

E-mailben: lazurmuhely@gmail.com

Fizetni a helyszínen, készpénzben tudtok majd.
Lemondási határidő: 2019 július 16. kedd – Fontos, hogy időben szóljatok, ha mégsem tudtok jönni, hogy az esetleges várólistán a soron következő vendég részt vehessen az eseményen.
Köszönjük!

Aki gyalogosan/ vonattal érkezik

Indulás: Budapest Déli Pályaudvar

Érkezés: Badacsonyörs Vasúti megálló

A vasúti megállótól így tudtok eljutni a helyszínre -> Kattints IDE a Google térképhez

A vonatindulások aktuális időpontjairól, kérlek informálódj a www.menetrendek.hu oldalról.

Lehetséges indulási opciók:

Odaút vonatindulások: a legoptimálisabb indulás 11:00, mely 13:54-re ér Badacsonyörsre. A 4 órai kezdéshez így még 2 óra maradt, hogy kényelmesen felérjetek a hegyre. Ez idő alatt figyelmetekbe ajánljuk a Vánkost, mely hangulatos kerthelyiségével vár mindenkit reggelire, ebédre vagy akár vacsorára, közvetlen a 71-es főút mellett, melyet már a vasúti megállóból látni fogtok.
Érdemes betérnetek, nagyon kellemes, hűs-árnyékos szálláshely és étterem egyben😉

Visszaút vonatindulások: 20:03 és 22:47 – csúszás, építés egyéb akadályok bármikor keresztbe húzhatják a számításainkat, ezért kérlek informálódj előtte az esetleges változások miatt a www.menetrendek.hu oldalán.

Fotók: Lazúr, Csendes Dűlő Szőlőbirtok, Vánkos, Káli Éden

Megosztom: