Remek kis vendéglátók várják a húsvétozókat ilyenkor a Balatonon, de jobb, ha a nagy forgatagban picit lelassulunk majd és szemügyre vehetjük a nyers természetet is. Nehéz lesz nem észrevenni…

A tavaszi illatok, valamint az egyre több napsütés és a fák zöldbe borulásán túl, ami igazán tavaszias nekem, azok a hatalmas sárga repceföldek. Mindig izgalmas keresgélni, nézegetni, hogy vajon merre sárgállanak legelőször a repcék majd, vagy hol nyílnak a pipacsok. Idén Április elejétől már derengett valami féle sárga a horizonton és hamar kinyíltak a repce virágszirmai. Aki a Balaton-felvidéken kocsikázik, csodás sárga lankákra lehet figyelmes a Szent György -hegy két oldalán is, valamint a Csobánc, Tóti, Gulács háromszögében megbújó földek sárgállanak a repcétől.
Bárhogy közelítjük meg ezeket a tájakat, mindig lesz egy tanúhegy, mely büszkén áll majd a repcék hátterében.

Legyen az séta, kerékpározás, túra, futás, fotózás, kocsikázás, nehéz lesz nem megállni és rácsodálkozni a Balaton-felvidék ezer arcának egyikére ilyenkor tavasszal.

Húsvéti programajánló a Káli-medencéből és Tapolcai-medencéből, ahol biztosan várják a húsvétolókat mindenféle finomsággal:

Húsvét a Tölgyes Kúriában

Istvándy Húsvéti borbarangolás

Kisfaludy- ház Étterem

Káptalantóti Liliomkert Piac

Húsvét  Folly Arborétumban

 

Megosztom: