1 falu,4 helyszín, 11 étterem és 13 borászat tett ki magárét szombaton a Káli-medence szívében.
Negyedik alkalommal szervezte meg a Balatoni Kör a Gasztro Pikniket, melyet Köveskálon a gasztro faluban rendeztek, ahol nem csak az ízekben úszkáltunk, de a napsütés is nekünk kedvezett.

A falu hemzsegett az érdeklődőktől és még az is megállt kóstolni, aki nem is tervezte, hiszen a piknik hangulat, a gourmet illatok és a hangulatos zene bevonzza az ember érzékszerveit.
Remek alkalom megismerkedni a Balaton éttermeivel és boraival, hiszen itt akkumulálódik a régió színe-java.

 

A kiállítók közelgő programokra hívnak és olyanokat kóstoltatnak velünk, melyeket nem minden sarki étteremben lelhetünk fel.
Ki gondolta volna, hogy a kis Köveskálon régi barátokkal is összefut az ember. Furcsa, de igen már-már világfaluvá vált.

A gasztro pikniken, nem kell feszéjezned magad, ha valami különlegesebbet ennél, hiszen akár a fűbe is leülhetsz a boroddal és a kiválasztott kóstolóddal, s hagyhatod, hogy elringasson a nagybőgő dörömbölő hangja.

Mutatok néhány példát, amiknek nem tudtunk ellenállni;

MI A KŐ– Aludttejes szilvalekváros prósza borhabbal és popcornnal

Aura Hotel– Malac porchetta, polenta, kecske ricotta, medvehagyma, kucsmagomba

Kalóz Strandbisztró, Fövenyes– Zelleres medvehagyma krémleves vajas sárgarépával

Kistücsök Étterem– Friss túrógombóc, pirított morzsában, langyos sóskakrémmel

frissTerasz– Tavaszi bárány burger


Hotel Bonvino Wine & Spa– Lecsókrémleves kecskesajtos-kolbászos palacsintával

Ezek csak néhány fogások a 11 étterem felhozatalából, de mint látható, igen tavaszias idényzöldségekkel és újragondolt vidéki receptekkel tarkított menü várta az ízutazókat.

Aki lemaradt, az se csüggedjen, a következő Gasztro Pikniket nem túl hétköznapi helyszínen rendezik meg, méghozzá a Balaton közepén a Szántód-Tihany kompon. A jegyeket érdemes minél hamarabb beszerezni.

Képek: Kovács Fanni- Káli Éden

Megosztom: