Te hogyan tervezed meg utazásod?
Honnan tudod, hogy Te oda el akarsz menni?
Hogyan alakul ki a desztináció meglátogatása iránti vágyunk?

Például képek által. Képeket látunk, nézegetünk, futunk bele facebookon, instagramon, egyéb utazós weboldalakon, sőt hatalmas hirdetőplakátokon az utcán. A vizuális énünk ilyenkor nagyon boldog és hatalmas endorfin szabadul fel bennünk, ha egy számunkra kedvező esztétikai és színvilágú képet látunk. Minél többször látjuk ezeket a képeket, egy idő után késztetést érzünk arra, hogy eljussunk oda és átéljük. A hobbi és elhivatottság mellett, gazdasági és kulturális szempontból ezért is fontos, hogy hazánk tájait minél szebb és megkapóbb, ám a valósággal egyező képekkel szemléltessük a publikummal.

Így van ezzel a gondolattal Orbán Péter balatoni fotográfus is aki nemrégiben tartott előadást egy piciny falu kultúrházában, Balatonrendesen, melyben a Balaton régiót mutatta be képei által madártávlatból, azaz drónfotóival.

Az egyébként is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő drónfotózáson túl a környékbeli kulturális szokásokról, település jellegekről és geológiai formákról is szót ejtett, valamint néhány plusz érdekességgel bővítette ki.

Humánus és hétköznapi nyelven beszélt a fotózás technikájáról, beleláthattunk mi a különbség egy telefonnal készült jó fotó és egy fényképezőgéppel készült, majd utómunkázott (ami egyébként a fotográfia fontos része) fénykép között.

Kattints ide Orbán Péter fotógalériájára!

Megosztom: