Szeptember utolsó napjaiban is folyton csak aranyló napsütésbe, mediterrán ételekbe és csodás tájakban fürösztetjük lelkünket. Egyszerűen nem bírunk megválni a Balaton-felvidék adta mannáktól, s ezalatt nem csak gasztronómiáról beszélek, hanem bármi olyan megfoghatatlan szépségére a vidéknek, melyet magunkba szívhatunk.
Idén ősszel igazán sok időt hagytak nekünk az égiek, hogy elraktározhassunk télire a meleg napsütésből, szőlőnedűből, élményekből. Az időjárás kedvez például a vendéglátóknak is, hiszen tovább tervezhetnek tematikus hétvégéket és megnyújthatják a nyári szezont.

Azonban be kell látni, hogy ez az őszi szezon és mert épp nem a fürdés az elsődleges motiváció ilyenkor, akkor is rengeteg program és természetközeli aktivitás lehet opció az utazásra/kimozdulásra a Balaton környékén.
Tehát szeptember utolsó délutánját a Szent György-hegyen töltöttük egészen addig, míg le nem ment a nap. A Taberna Infinito teraszán igazán bűnbe eshetünk, már ha bűnnek nevezhető az, amikor előételnek focacciát ropogtatunk fokhagymás paradicsomos mártogatóssal, olajbogyóval és kaprival. Görög joghurtban a gomoja, kenegetjük a lepényre. Közben könnyedén szürcsölöm a Nyári Ödön féle chardonnayt és keresgéljük a B-felvidék többi fellelhető pincéit a tájon, hiszen itt elénk tárták a térképet. Majd olyan pizzákat hoznak az asztalra, melyekről abszolút süt a házias, tradicionális jelleg, a feltéteket pedig te választod össze. Ha az összeset választod, az is passzolni fog egymáshoz, nincs rossz választás vagy opció.

Idén ősszel még nyitva tart e mini “Toszkána” néhány hétvégére októberben is.

Info és foglalás itt: https://tabernainfinito.booked4.us/Calendar/Calendar/1

 

Megosztom: