Mediterrán hangulat csókol homlokon, amikor betérünk a Csuki pizzázóba…
Rövid időre igazi nápoly hangulatba csöppenhetünk, ételeik kóstolása közben egy révfülöpi pizzázóban. A teraszról pedig teljes balatoni panoráma tárul elénk.  Valahogy akarva- akaratlanul is olaszországi élmények jutnak eszünkbe az ízek élvezete közben s nevetünk emlékeinken…Ritka igazi pizzát enni, ami alatt a tényleg vékony  tésztát értem, néhány alapvető feltéttel és fűszerrel, ahogyan a pizzatradíciók megkívánják, ám sikerült belebotlanunk a Balaton Északi partján  egy igazán tradicionális ízvilágba, Szepezdfürdő és Révfülöp között.

Az idén megújult Csuki Pizzázó egy családi vállalkozás, mely ételkiszállítással már évek óta foglalkozik, ám a lezser hangulatú belső étterem részt idén nyitották csak meg.

A kialakításhoz sorkerült egy bicikli felaplikálása a falra, régi ajtó újragondolása menütáblaként, bazsalikomok az ablakokban, a nagyon kedves vendéglátás pedig csak hab a tortán.Pizzájuk vékonytésztájú és ropogós, nincs túlpakolva, kb. 10 féle pizzából lehet választani, de ez a 10 mennyei! Lehet napi menüt is enni az arra haladóknak, valamint előrukkoltak valami újdonsággal, a Csuki burgerrel, melynek bucija pizzatészta és tépett sertéssel, azaz pulled porkkal van töltve, zöldségekkel spékelve, valamint tejfölös mártogatóssal tálalva.  Nehéz a választás egy hangzatos burger és egy igazi mediterrán pizza között, de nem esett nehezünkre többször ellátogatni ide, hogy kipróbálhassunk többet.Ha még nem lenne ennyi elég, a helyi bor sem maradhat le egy igazi mediterrán élményről, hiszen a Sabar dűlő borai kaphatóak jobbnál jobb ételeik mellé. Kell ennél több?

Az „ide” az pontosan Révfülöp és Szepezdfürdő között a Csuki utcában található. A bicikliseket már messziről csalogatják az illatok, a pihenő kötelező!!! 😉

A pizzázó kiszállítással is foglalkozik, tehát figyelem balatoni nyaralók, bulizók, kirándulók, horgászok, dolgozók… rendeljetek igazi pizzát, amit garantálom, hogy nem bántok meg!

Fotó: Orbán Péter

Megosztom: