Idén nagyon gyorsan felébredt a természet. Egyszerre lett minden zöld, majd jöttek a többi színek.A tavasz már alig várta, hogy kisüssön a Nap és máris elkezdett dogozni a természet. Kicsit már soknak találtuk tán mi is a március közepi havazást, de ezt a lemaradást igen csak behozta a növényvilág.

A hirtelen zöldbe borulást leginkább a hegyoldalakban lehetett kirívóan látni, Badacsony, Szent György-hegy és a többi tanúk burjánzottak ki először.
A zöld minden árnyalata fellelhető volt, nem is tudtuk a színskálán hova lőjük be ezt az egy, mégis változatos színt.

Majd nyíltak a repcék, mire feleszméltünk már hervadóban voltak. A Káli-medencei és Tapolcai-medencei repcetáblák viszonylag gyorsan leélték életük színe javát, egy rövid biciklizés keretében azért sikerült meglesni.
Következő nyíló virágok a pipacsok és pipitérek, melyek most viszonylag hosszan mutatkoznak nagy földeken. A legszebb kompozíciót pedig a Káptalantóti-Nemesgulács útvonalon láthatjuk, ahol a két hegy “kinő a virágok közül”.
Aki valami markánsabb színnel kényeztetné szemeit, az hatalmas bíborhere földekre lelhet Barnag, Hidegkút, és Veszprém környékén.
Figyelem ! A virág még mindig akkor a legszebb, ha meghagyod neki természetes élőhelyét.

Tehát útra fel, fényképezőket elő, irány a virág!
Fotó: Orbán Péter

Megosztom: