Aki már unja a Balatonkört, annak érdemes kitérőt tennie a vulkánok nyomában. A balatoni táj telis tele van tanúhegyekkel, lankás szőlősökkel, erdőn-mezőn biciklizni pedig egészen más élmény.Fotó: MTB Maraton
A mountainbike maraton a Balaton-felvidéken, a hegyi és terepkerékpáros turizmusért jött létre és persze az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek, mondja ezt Harangvölgyi András, a Balaton MTB Maraton megálmodója.
A biciklis maraton rajt és célállomásának helyszíne a balatonfüredi óváros tér, ahol a túra Május 1-jén kerül megrendezésre. A biciklisek 25 illetve 50 km-es távokon mérethetik meg tudásukat, valamint a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is megszervezik a Balaton Hegyikerékpáros Gyerek Kupát Április 30-án, a maraton előtti napon.Ez a bicikli maraton a természeti környezetünk megismertetését tűzte ki célul. Sokkal inkább örömbiciklizést, mint sem, kemény versenykihívást tartogat számunkra. Tavasszal az ébredő természet frissessége keríti hatalmába a versenyzők hangulatát, valamint a színesedő táj szépsége enyhíti a fáradt lábakat.

Fotó: Orbán Péter

Ez a cikk a Partlap magazinban is megjelent. 

Szerző: Káli Éden (Kovács Fanni)

Megosztom: