Szél csavarja a vitorlákat, dölöngélve zenélnek a horgonyzó hajók a balatonlellei BLYacht Clubban. A Balaton vize csapdossa partjait, miközben zene szól a jégkorcsolyapályán. Hogy lehetséges ez?
Remek ötlettel rukkolt elő a lellei yacht club, hiszen idén nagy vizünk nem fagyott be, de helyette, műjégen lehet korizni a tóparton. A csúszó pálya nyitva áll bárki számára, látogatásunk alkalmával is többen az utcáról tévedtek be egy utolsót korcsolyázni aznap. Mindeközben a napnyugtát nem csak mi lessük épp, hanem az emeleten a wellneselők is gyönyörködnek a hatalamas ablakokon át.
A BL Yacht Club hisz a Balaton egész éves nyitva tartásában, amiket eseményekkel és programokkal fűszereznek meg..  A vitorlás kikötő nyitva áll azok számára is, akik nem hajóznak, hiszen novembertől-február végéig tartó korcsolyapályájuk várja a kicsiket és nagyokat, ahol kori bérlésre is van lehetőség a tóparton. E kapcsán rendeznek Február 24-25-én egy jégpályazáró bulit, ahol zene dobja fel a még hűvös időt. Érdemes egy utolsó csúszásra ellátogatni.Fotó: BL Yacht Club
Itt sem maradhatunk le borkóstolásról, hiszen a Borvacsora Észak Dél ellen címmel teszik különlegessé a a borok tesztelését.  Március 3-án a BorDuo: az északi partról, Dobosi Győző, a déli partról pedig Baranyai Péter fogja bemutatni és megízlelteni borait, finom ételek társaságában. Koránt sem ellenszenves párbajra kell gondolnunk, hiszen a balatoni összefogás jegyében szól, mely a vidék minőségét népszerűsíti. Aki lemaradna erről a programról, azt legközelebb Április 7-én várják szeretettel, ahol az északi partról Laposa Bence, a déli partról pedig Bujdosó Ferenc fog megmérkőzni boraikkal.
Aki szívesen ötvözi a sportot a minőségi italokkal és ételekkel,  annak a Március 16-án itt a helye, hiszen ekkora szervezik a  II. Tavaszi Regatta téli vitorlás verseny és Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző teszt eseményt. A gasztronómiai finomságokkal egyetemben a pezsgők tárháza is felsorakozik majd.
Március 17-Én és április 20-án Éjszakai fürdőzés és szauna szeánsz esteket tratanak, ahol a szaunavilág rejtelmeibe lehet belekóstolni.

Borító fotó: Orbán Péter

Ez a cikk megjelent a  Partlap magazinban is.

Szerző: Káli Éden (Kovács Fanni)

Megosztom: