Dombról le, hegyre fel, hullámtúra a javából terepen. Gondoltátok volna, hogy ennyi “púp” van a Tihanyi-félszigeten?
Ideje felfedezni azoknak is akik még csak az Apátságot látták vagy a visszhang reményében látogattak a községbe és szívesen megismernék jobban a Balaton-felvidék azon táját, amely Tihanyi-félsziget néven nyúlik be a Balatonba. Na de mekkora ez a félsziget? Milyen tájakat őriz magában?
Mindezekre választ kap az, aki részt vesz a Téli Tihany Teljesítménytúrán 2018. Február 3-án, szombaton. A túrán több táv közül lehet választani, mindenki a saját ízlésének és edzettségének megfelelően. A túrázók megmérettethetik magukat 20, 15 vagy 10 km-es távokon, mely mind Tihany rejtett, esetleg kevésbé ismert vidékeit mutatja be a látogatók előtt.Íme a 3 útvonal, amelyek közül választhattok:

Téli Tihany 20 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Apáti templomrom – Külső-tó – Kis-erdő – Óvár – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter
Táv: 19,79 km Szintemelkedés: 759mTéli Tihany 15 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter) – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Külső-tó – Kis-erdő – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter)
Táv: 14,61 km Szintemelkedés: 615 mTéli Tihany 10 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter) – Akasztó-domb – Aranyház – Kis-erdő – Óvár – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter)
Táv: 10,1 km Szintemelkedés: 405m

Rajtolni és célba érkezni a Belső-tó déli partján fognak a túrázók, amit könnyű majd kiszúrni, hiszen egy nagy rendezvénysátor lesz felállítva a rendezvény idejére.

Nevezési idők:
Téli Tihany 20: 8:00 – 10:30
Téli Tihany 15: 8:45 – 10:30
Téli Tihany 10: 9:45 – 11:00

A nevezésbe belefoglaltatik a túrán kínált tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
A célban pedig meleg étel és tea várja a megfáradt ám élményekkel feltöltött tihanyi felfedezőket :). Éppen ezért jobb, ha nem készültök sok szendviccsel és energiapótlóval, hiszen erről a szervezők gondoskodnak majd. Azért a kedvenc süteményedből pakolj egy picit, hogy mást is megkínálhass a jó hangulat reményében.Kiegészítő programként 2018. február 2-án 18:30-tól a 2017. évi Prima Primissima közönségdíjas Csapata, a Hazajáró televízióműsor készítői tartanak közönségtalálkozót és előadást a tihanyi Németh László Művelődési Házban, ahova a belépés díjtalan! ajánlják a szervezők.

Az időjárás télies lesz…, érdemes rétegesen öltözködni, de ne öltözd túl magad, hiszen a hegymenet néha fárasztó és kimelegítő lehet. Az időjárás előrejelzésről itt tudakozódhatsz.

Érdemes minél hamarabb jelentkezni, hiszen a létszám limitált a félsziget természeti megóvása érdekében.
Még több infromáció és Előjelentkezés itt!

Képek a 2016-os Téli Tihany Teljesítménytúráról.
Fotók: Orbán Péter , www.peterorban.hu

Megosztom: