Immár vagy 8 éve, hogy a Liliomkert lehetőséget ad a környéken élőknek és pihenőknek helyi termelői alapanyagokat beszerezni. Korábban kertészeti áruda volt,de a helyi termelők, művészek, kézművesek összefogásával igazi kis kincses piac lett belőle.

Szinte minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere a friss kocsikeréknyi óriás kenyértől kezdve a szárított fűszereken át, a lencsibabát éneklő kislányig. A vasárnapi piac látogatója igazi mesebeli hangulatba csöppen, lombok árnya alatt meghúzódó titkos kertbe, mely csábító illatokat áraszt magából- így bevonzva az érdeklődőt, kit az ismeretlen vezérel. Családias hangulat övezi a Liliomkertet, nem rohan senki és van idő a különlegességek megismerésére meg persze egy kis eszmecserére is az alkotókkal.

Gasztronómiai kalandozások mellett kézműves portékák és régiségek is megtalálhatóak a piacon, mely egyedi éke lehet az otthonnak. Nyaranta mintha egy némafilmből előbukkanó súlyemelő/bohóc csíkos ruhában szórakoztatja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt( ráadásul ő még beszél is), nagyon hangulatos és angolos humorral párosul.

Fontos megemlítenem, hogy már elérhetőek a Balaton-felvidék híres borai is, hiszen a borászok is bekapcsolódtak a “mini” értékesítésbe itt a Liliomkertben, az az nekik is van már külön standjuk és ha szerencsénk van, személyesen a borász kezéből vehetjük meg a táj nedűjét.

   

A Káli-medencét ugyan már átlépve, de mégis közel, a Tapolcai-medencében, Zánkát Tapolcával összekötő úton haladva, majd Káptalantóti felé balra fordulva az út mentén találhatjuk. Nem könnyű eltéveszteni, hiszen vasárnapi sürgés-forgás egyből magára vonja a figyelmet.

Fotók: http://peterorban.hu 
Facebook: OPhoto – Peter Orban Photography

Megosztom: